Nieuws
962615
Nieuws

12 tips

Internationale middeltjes tegen een kater

Vakantie; een tijd waarin je vaak lekker ontspant met een biertje of een wijntje. Maar ook wel eens te diep in het glaasje kijkt. Of je nu een kater hebt in de Verenigde Staten, Italië, Peru of Mongolië - overal ter wereld bestaan middeltjes om die aan te pakken. Het vraagt soms wel iets van je want sommige remedies - op een rij gezet door het Britse bedrijf Neomam - lijken ons nu niet echt de ideale oplossing...

Verenigde Staten

In de Verenigde staten kiezen ze voor tomatensap met een rauw ei, tabasco en peper. Als je niet dronken bent geworden van de alcoholische variant Bloody Mary, kun je dit heus wel aan.

 

 

Groot-Brittannië

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een sandwich met bacon de beste manier is om een kater te bestrijden. Feesten in het Verenigd Koninkrijk is dus een goed idee als je de dag erna geen hoofdpijn wilt hebben.

 

 

Schotland

Deze Schotse bereiding valt nogal zwaar op de maag en kun je misschien toch beter eten vóór je gaat feesten.

 

 

Peru

Te veel gedronken in Peru? Dan helpt dit middeltje met citroen- en limoensap om de alcohol in je lichaam sneller af te breken. Handig!

 

 

Oude Rome

Een kanarie in de pan om je kater de bestrijden? Deze remedie uit het Oude Rome wil je vast liever niet proberen...

 

 

Namibië

In Namibië moet je in het bezit zijn van een sterke maag. Alleen de gedachte aan dit melkdrankje na te veel alcohol, maakt je misselijk. Het zou je kater trouwens alleen maar een beetje uitstellen.

 

 

Nieuw-Zeeland

Als je een hele nacht aan de zwier bent geweest, kun je maar beter meteen ontbijten. Dat moeten ze in Nieuw-Zeeland gedacht hebben. Dit ontbijtje zou de impact van alcohol op je lichaam verminderen.

 

Mongolië

Schapenogen in tomatensap in Mongolië. Onthoud: hier nooit te veel drinken.

 

 

Italië

En het wordt er niet smakelijker op in het Italiaanse Sicilië, waar ze een kater proberen te bestrijden met de gedoogde penis van een stier. De bizarre snack zou wel echt helpen...

 

 

Hongarije

Vogeluitwerpselen in brandenwijn? Deze Hongaarse manier is niet aan te raden wegens een te groot gevaar op de overdracht van parasieten, bacteriën en ziekten.

 

 

Oude Griekenland

In het Oude Griekenland aten ze schapenlongen met uileneitjes nadat ze te diep in het glas hadden gekeken. Nu blijkt het middeltje wel heel effectief te zijn als je van die drankkater af wilt.

 

 

Filipijnen

In de Filipijnen kiezen ze voor het embryo van een eend als katermedicijn. Maar op zich heeft de cysteïne in het ei (zonder eendje) ook al een zuiverende werking.