Nieuws/Binnenland
962759
Binnenland

Nederlandse homohaters zetten hotel op stelten

Een Nederlands islamitische familie heeft een bed and breakfast in Antwerpen op stelten gezet. Het gezin wilde niet logeren in Studios 1-2-3 omdat de eigenaars homo zijn. Dansleraar Davy Brocatus en zijn echtgenoot Anatoly Nefedov reageren onthutst.

"Het gezin had een probleem met mijn geaardheid en gaven zelf aan dat ze liever niet bij ons logeerden", zegt Brocatus in het Nieuwsblad. "Ik heb er korte metten mee gemaakt. Tegen ons beleid in, heb ik hen hun geld teruggegeven en de deur gewezen. Ik wilde me niet laten vernederen."

Homofobie

Het is niet de eerste keer dat de mannen te maken krijgen met homofobie in hun onderneming. Ook een Amerikaans gezin met twee kinderen zou zich onbehoorlijk hebben gedragen. "We konden niets goeds doen voor die familie", klaagt de ondernemer in het Nieuwsblad. "En de vader wilde ons geen blik gunnen. Toen ik hun suite opruimde, vond ik de reden: ze waren lid van Christ Embassy, een religieuze groepering die het niet begrepen heeft op holebi's."

Brocatus heeft maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. "Als ik merk dat er onder mijn dak gediscrimineerd wordt, om welke reden dan ook, dan worden alle afspraken tussen ons en de klant onmiddellijk verbroken. Discriminatie op basis van seksuele geaardheid is bij wet verboden en wie hier logeert, moet zich daaraan houden."