Nieuws
962774
Nieuws

Staking bij UPS Amsterdam

Bij een vestiging van expressbedrijf UPS in Amsterdam is vanochtend een staking uitgebroken. Dat meldt FNV Bondgenoten. Volgens de vakbond legt circa de helft van de ongeveer 60 chauffeurs het werk neer, waardoor er in de regio Amsterdam vandaag een fors deel van de pakjes en documenten niet zal worden bezorgd.

 

Met de actie willen de chauffeurs een doorbraak forceren in de onderhandelingen met werkgeversorganisatie TLN over een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer.

FNV Bondgenotenbestuurder Egon Groen is het vandaag extra druk bij UPS, vanwege de vrije dag van gisteren. „Dit is vervelend voor UPS, want er liggen veel pakjes klaar om bezorgd te worden. In de Verenigde Staten, waar veel zendingen vandaan komen, hebben ze geen Hemelvaartsdag.”

Vorig jaar vond een staking plaats bij concurrent PostNL waar zelfstandige chauffeurs het werk neerlegden uit onvrede met de tarieven en voorwaarden van hun opdrachtgever. De chauffeurs van UPS zijn wel in dienst bij het pakjes- en expressbedrijf.

 

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop