Nieuws/Binnenland
962846
Binnenland

Keurmerk Rob Geus behoorlijk aan de prijs

Horeca-exploitanten die gekeurd willen worden door Rob Geus moeten diep in de buidel tasten voor een bezoekje van de hygiëneexpert. Het nieuwe keurmerk van de specialist kost ondernemers drieduizend euro.

De uitbater van restaurant Rodin in Rotterdam reageert geschrokken op het bedrag dat Geus eist voor een bezoekje. "Wij werken hygiënisch en worden gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Rob Geus hebben we niet nodig. Bovendien wekt dit de indruk dat ondernemers het keurmerk kunnen kopen."

Geus spreekt liever van een 'exclusive samenwerking tussen ondernemers en zijn organisatie'. "We komen minimaal twee keer langs en geven adviezen, net zolang tot alles in orde is."

Het keurmerk is niet te koop, beklemtoont Geus in het AD. "Als de keuken vies blijft, dan wordt geen keurmerk uitgedeeld. Bovendien is het maar een jaar geldig en komen er nacontroles."

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop