Nieuws/Binnenland
963115
Binnenland

Vrouw staakt zoektocht naar homoseksuele vader

Een 34-jarige vrouw uit Enschede die een kind wilde van een homoseksuele man, heeft zich bedacht. De vrouw, die zich Marianne noemt, hing eind vorig jaar briefjes in een plaatselijke supermarkt met de tekst 'Wensmoeder zoekt wensvader'. Ze zocht naar één of twee homovaders om samen een kind mee te hebben.

"Mijn zoektocht naar wensvader(s) heb ik gestaakt", schrijft Marianne woensdag op Facebook. "Beetje bij beetje ben ik vooral de voordelen gaan inzien van alleenstaande moeder zijn ten opzichte van co-ouderschap met anderen."

De vrouw staat naar eigen zeggen op de wachtlijst voor KID (Kunstmatige Inseminatie met donorsperma) bij één van de spermabanken in Nederland. "Over een aantal weken vindt het intakegesprek plaats, gevolgd door een psychosociaal onderzoek een aantal maanden later. Als alles volgens plan verloopt hoop ik dat nog dit jaar de eerste inseminatie kan worden gedaan."

De vrouw vertelde eind vorig jaar in TC Tubantia dat ze heel bewust zocht naar een homoseksuele man of koppel voor een baby. "Voor hen is vader worden geen vanzelfsprekendheid. Als zij een kind willen, willen ze het ook echt heel graag en zetten ze door. Dat gebeurt heel bewust. Twee vaders vind ik geen probleem. Liever twee vaders die met hart en ziel van hun kind houden dan niet een."