Nieuws
963610
Nieuws

Free Willy!?

Steeds meer toeristen laten een dolfijnen- en orkashow links liggen als ze op vakantie zijn. Dit heeft te maken met het groeiende bewustzijn dat het houden van dit soort dieren in gevangenschap niet meer van deze tijd is. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder Britse toeristen.

Van de 2050 ondervraagden gaf 86 procent aan niet meer een dergelijke show te bezoeken. Het onderzoek werd uitgevoerd voor responsibletravel.com en the Born Free Foundation.

Voorzitter Will Travers van de Born Free Foundation reageert: ,,Zijn de dagen van het dolfinarium geteld? Het mag duidelijk zijn dat goed geïnformeerde, reizende Britten er genoeg van hebben."

In Groot-Brittannië worden dolfijnen al niet meer in gevangenschap gehouden. Travers hoopt dat de uitkomst van het onderzoek het stoppen van het houden van dolfijnen ter entertainment wereldwijd bespoedigd. ,,We hebben de verantwoordelijkheid om die droom realiteit te laten worden."

Aan de respondenten werd aan het begin en aan het einde van het onderzoek dezelfde vraag gesteld nadat ze in de tussentijd enkele feiten kregen te lezen over wilde èn gevangen orka's en dolfijnen.

Op de eerste keer dat gevraagd werd of ze een dolfijnenshow zouden bezoeken, antwoordde 61 procent 'nee'. Van degenen die aanvankelijk 'ja' zeiden, kwam 64 procent daarop terug nadat zij de feiten hadden gelezen. 75 procent van de tegenstanders vindt het niet goed om dolfijnen en orka's in kleine baden te houden, en 19 procent zei zelfs geen dierentuin om gelijksoortige redenen te bezoeken.

Bron: Daily Mail

Hoe denk jij hierover? Ga jij wel gewoon naar Sea World of een ritje maken op een olifant in bijvoorbeeld Thailand? Zo ja of zo nee, waarom?