Nieuws
964358
Nieuws

'Banken voeren meer acties rond vakantiegeld'

Veel banken voeren deze maand cadeau-acties om werknemers te verleiden hun vakantiegeld op een spaarrekening te storten. "Voor het eerst in drie jaar hebben weer meer banken een vakantiegeldactie", zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl.    

"We zijn nog niet op het niveau van jaren geleden, toen banken zelfs iPad's verlootten. Maar we zien wel dat dit jaar meer banken aandacht besteden aan het vakantiegeld dan in 2012 en 2013", aldus Bulthuis.

Volgens de financieel expert zijn vooral nieuwkomers op de spaarmarkt gul met cadeaus. Bij Zwitserleven Bank krijgen spaarders bijvoorbeeld een cadeaubon van 25 euro voor warenhuis de Bijenkorf als zij 1500 euro storten.

ING geeft klanten een tijdschriftenbon als zij 500 euro op een spaarrekening zetten. ABN Amro verloot op haar beurt tot eind juni elke week 1000 euro onder klanten die minstens 1000 euro sparen.

Rente minstens zo belangrijk

Bulthuis: "Het is voor spaarders natuurlijk fijn dat meer banken een vakantiegeldactie hebben. Maar laat je niet verleiden door cadeaus alleen. De rente die je op je spaarrekening krijgt, is minstens zo belangrijk."     

Rabobank en SNS organiseren dit jaar overigens geen vakantiegeldactie.