Nieuws/Binnenland
965149
Binnenland

Dijsselbloem hard over oud-CPB-baas Teulings

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën oordeelt hard over de uitspraken van oud-CPB-directeur Coen Teulings over de euro. Teulings zei zaterdag in De Telegraaf dat berekeningen van zijn Planbureau over de voordelen van de euro naar boven zijn afgerond en met een korreltje zout genomen moeten worden.

„Heel zwak”, zei Dijsselbloem dinsdag bij RTL Z over de uitlatingen van Teulings. „Mijn vertrouwen in het Centraal Planbureau staat, maar mijn vertrouwen in de vroegere CPB-directeur is enigszins aan het wankelen gebracht.”

Verantwoordelijkheid

Dijsselbloem: „Ik vind het wonderlijk dat een rapport dat onder je eigen verantwoordelijkheid door je eigen instituut is uitgebracht, om achteraf, als je dan geen verantwoordelijkheid meer hebt te zeggen: we deden maar wat. Ik kan dat ook niet geloven.”

De Tweede Kamer wil een brief van minister Henk Kamp van Economische Zaken over het interview van Teulings. Kamerleden reageerden geschokt. CDA-leider Sybrand Buma „viel van zijn stoel” toen hij het las. De VVD vond het interview beschamend.