Nieuws/Binnenland
965372
Binnenland

5 toffe tours door New York

Staat een trip naar New York hoog op het verlanglijstje of ga je er binnenkort naar toe? Pik dan zeker een (of meer) van onderstaande tours mee. Zo krijg je een goed of juist een heel ander beeld van The City That Never Sleeps.

New York uit de films

When Harry met Sally, The Sopranos en Gossip Girl, voor velen zijn deze series alleen al reden genoeg om een bezoek aan New York te brengen. The Big Apple is ten slotte een van de meest gefilmde steden ter wereld en filmliefhebbers hebben er vaak alles voor over om een bezoek aan de verschillende spots uit hun favoriete serie of film te brengen. Niet heel verwonderlijk dus dat de tours al jaren een begrip zijn onder bezoekers van deze stad. Of je nou een bezoek wilt brengen aan het appartement uit de serie Friends, het hotel uit American Hustle of locaties uit Sex and the City, in New York City kan het allemaal!

 

New York for free!

Wij Nederlanders staan er om bekend dat we graag de hand op de knip houden. Misschien geheel tegen de verwachting in, maar in New York hoeft dit geen probleem te zijn. Als je goed zoekt, dan kom je erachter dat er diverse gratis tours zijn die echt niet onder doen aan betaalde tours. Zo leiden de meertalige vrijwilligers van het Big Apple Greeter team je met veel plezier door de verschillende wijken van New York en maak je tijdens 'The Amble Through the Ramble tour' kennis met Central Park.

The 'Castle and it’s Kingdon tour' neemt je mee naar het gebied rondom Belvedere Castle en Vista Rock, en als je van bier houdt dan is de gratis tour door de Brooklyn Brewery een absolute must. Deze tour vindt elke zaterdag tussen 13.00h-17.00h plaats en kost je helemaal niets! Liefhebbers van literatuur mogen de tours van Village Alliance niet missen; tijdens deze tour maak je kennis met literaire iconen als Mark Twain en Edgar Allan Poe en de sociale, architectonische en historische aspecten van de stad.

 

Culinaire tours

Het is de smeltkroes aan culturen die er voor heeft gezorgd dat New York een walhalla is voor culinaire liefhebbers. Of je nu op zoek bent naar Dim Sum, Senegalees eten, Sushi of pasta; New York heeft hetl. Dankzij Susan Rosenbaums bedrijf ‘Enthusiastic Gourmet food tours’, is het mogelijk om kennis te maken met de gastronomische diversiteit van deze stad. Van klassieke bistro’s tot aan Koosjer restaurants en van Sushi bars tot aan typische Amerikaanse diners, een betere manier om New York te proeven is er niet.

 

Take me Out

Ben je nooit eerder in New York geweest en wil je weten waar de beste clubs te vinden zijn? Boek dan een ‘Take me out tour’. Dit is de perfecte manier om kennis te maken met het New Yorkse nachtleven. Stap op een partybus en bezoek twee hippe clubs of doe het net iets chiquer en ga per limousine langs de hotspots van New York. Uiteraard sta je bij het boeken van deze tour overal op de gastenlijst en zijn de drankjes inclusief. Een aantal tours is zeker de moeite waard: de Mixology Tour (perfect voor liefhebbers van goede drankjes), Girls Night Out en de Prohibition Tour.

 

New York vanuit de lucht

De ultieme manier om New York te leren kennen is zonder twijfel per helikopter. Klinkt heel decadent, en dat is het misschien ook wel een beetje, maar het is goedkoper dan je denkt. Echt een once of a lifetime ervaring!Zorg dat je de tour van tevoren boekt en maak de keuze uit een vlucht van 12, 15, 18, 20 of 25 minuten. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen! Wil je het echt groots aanpakken? Boek dan een VIP helikoptertour en aanschouw New York tijdens zonsondergang vanuit de lucht en toost met champagne boven het vrijheidsbeeld.

 

Meer bezienswaardigheden bij het Verkeersbureau van de New York of www.nycgo.com