Nieuws/Binnenland
965756
Binnenland

TROS herhaalt portret Wubbo Ockels

De TROS herhaalt zondag het portret dat de TV Show onlangs maakte over Wubbo Ockels. Na het late NOS Journaal, rond tien minuten over twaalf, is de uitzending 'Het laatste jaar van Wubbo Ockels' te zien op Nederland 1.

Het programma was 23 maart voor het eerst te zien. Daarin vertelt Ockels onder meer hoe hij op miraculeuze wijze meerdere keren aan de dood ontsnapte. In de Space Shuttle Challenger, waarmee hij de ruimte in ging, bleek een grote constructiefout te zitten. Deze fout openbaarde zich pas bij de volgende vlucht, waardoor het ruimteschip 73 seconden na de start ontplofte. Daarbij kwamen zeven astronauten om het leven. Door miscommunicatie werd Ockels in een gehuurd klein eenmotorig vliegtuigje op het vliegveld van Lille zo geraakt door een Airbus, die op diezelfde plek landde, dat er weinig van zijn kist overbleef. Opnieuw was Ockels ongedeerd. Verder overleefde hij een hartaanval, een levensbedreigende bacteriële infectie en werd hij 5 jaar geleden 'genezen' verklaard van nierkanker.

Die kanker kwam een jaar geleden terug in een ernstigere vorm. „Nu sta ik voor de zwaarste opdracht uit die hele serie overlevingsprojecten”, zei Ockels in de uitzending.