Nieuws
965795
Nieuws

Amsterdam op derde plek

Populaire plekken voor selfies

Selfies, het maken van een foto van jezelf voor social media, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Tijd voor een onderzoekje naar de populairste plekken voor het maken van zo'n selfie...

Ruim 6.3 miljoen social media berichten, van onder andere Twitter, Facebook en Instagram, zijn geanalyseerd door Suggestme.com. Londen staat met stip op nummer één. Het blijkt dat grote trekpleisters zoals de Big Ben, London Eye en Buckingham Palace populaire plekken zijn voor een 'zelfportret'.

Op de tweede en derde plaats staan New York en onze fraaie hoofdstad Amsterdam, met respectievelijk Times Square, het Vrijheidsbeeld, het Rijksmuseum en het Van Gogh museum als locaties waar de meeste selfies worden gemaakt.

'Pionier van de selfie'

In Amsterdam worden veel selfies gemaakt bij beroemde schilderijen, zoals bij de Zonnebloemen die van Gogh (1853) schilderde, die overigens tegenwoordig door veel mensen de 'pionier van de selfie' wordt genoemd.

Steden Barcelona, Parijs, Berlijn, Rome, Sydney, Istanbul en Athene maken de top 10 compleet. Een leuk weetje is dat in het Louvre een standbeeld staat dat immens populair is onder de 'selfisten'. Dit komt doordat het lijkt alsof dit standbeeld een selfie staat te maken.

Opmerkelijk is ook dat in Australië koala’s meedoen aan het fenomeen van de selfies. Medewerkers van Wild Life Sydney Zoo hebben een speciale camera in het hok geplaatst, waarmee de koala’s een selfie kunnen maken. Zoals te voorspellen is, levert dit erg leuke foto’s op.