Nieuws/Binnenland
965800
Binnenland

Oranje trekt ruim 2 miljoen kijkers

Het wereldkampioenschap voetbal lijkt steeds meer te leven in Nederland. Een kleine maand voor de start van het toernooi in Brazilië, keken zaterdagavond 2,1 miljoen mensen naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen Oranje en Ecuador. Het duel in de Amsterdam ArenA, dat werd uitgezonden op SBS6, eindigde in 1-1.

Met ruim 2 miljoen kijkers staat het oefenduel van Nederland bovenaan in de lijst van best bekeken programma's zaterdag, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het Journaal van 20 uur (Nederland 1) staat tweede met ruim 1,5 miljoen kijkers. De nabeschouwing van Nederland tegen Ecuador maakt de top drie compleet. 1,4 miljoen mensen hielden na afloop van de wedstrijd de televisie aan.

Nederland speelt in aanloop naar het WK nog twee oefenwedstrijden, op 31 mei tegen Ghana in Rotterdam en op 4 juni tegen Wales in Amsterdam.

RTL4 komt in de top tien van zaterdag slechts één keer voor. Het programma Jongens tegen de meisjes wist ruim 1 miljoen mensen te boeien en is daarmee vierde op de lijst. De voorstelling van cabaretier Dolf Jansen (Dolf Jansen in topvorm) sluit de top tien af met 677.000 kijkers.