Nieuws/Binnenland
966023
Binnenland

Sinterklaas komt dit jaar in Gouda aan

Sinterklaas komt dit jaar in Gouda aan. Op zaterdag 15 november meren de goedheiligman en zijn pieten met hun stoomboot aan in de historische binnenstad van de 'kaasstad', liet de NTR vrijdag weten. De omroep doet rechtstreeks verslag van de landelijke intocht.

De NTR organiseert het bezoek van de Sint samen met de gemeente Gouda en Goudse organisaties en ondernemers. „Onze inspanningen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Gouda te krijgen, zijn beloond”, zei burgemeester Milo Schoenmaker. „Gouda is een fantastische stad die perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel.” Volgens Schoenmaker is het centrum van Gouda omgeven door water en dus voor de stoomboot gemakkelijk te bereiken.

Zwarte Piet

Naar aanleiding van de discussie over Zwarte Piet wil de NTR nog niet zeggen of de intocht wordt aangepast. „Over de mate waarin en de wijze waarop doen wij van tevoren geen mededelingen”, verklaarde een woordvoerder. „Dat zal vanzelf uit de programma's blijken."

De NTR wil overigens geen actieve deelnemer zijn in de zwarte pietendiscussie. De omroep ziet het als haar taak „maatschappelijke ontwikkelingen” in haar programma's te weerspiegelen, en niet om er een standpunt over in te nemen.

Sinterklaas kwam vorig jaar aan in Groningen. Daarbij waren zo'n 50.000 kinderen en hun ouders.