Nieuws/Binnenland
966024
Binnenland

Limburg stemt in met reddingsplan vliegveld

Provinciale Staten van Limburg hebben vrijdag ingestemd met een reddingsplan voor het noodlijdende Maastricht Aachen Airport (MAA). Limburg neemt het vliegveld voor het symbolische bedrag van 1 euro over van de huidige eigenaar Omniport/Dura Vermeer. Binnen twee jaar moet een nieuwe exploitant gevonden zijn.

De provincie steekt 45 miljoen euro in het vliegveld, deels voor onderhoud en deels voor beveiliging en brandweer de komende tien jaar. Nog eens 15 miljoen worden opzijgelegd voor te verwachte investeringen zodra een exploitant is gevonden. Over die investeringen wordt van geval tot geval beslist.

Rijksbijdrage

Ook hoopt de provincie nog op een rijksbijdrage van 10 miljoen en dragen de omliggende gemeenten 6 miljoen bij. Het vliegveld wordt opgeknipt in een luchthaven- en een vastgoedbedrijf. Op termijn wil de provincie de 180 hectare grond van het vastgoeddeel verkopen.

Binnen twee jaar moet duidelijk zijn of passagiersvluchten vanaf MAA haalbaar blijven. Mocht dat niet zo zijn, dan blijft MAA als vrachtvliegveld bestaan.