Nieuws/Binnenland
966029
Binnenland

Zonnen met je smartphone

Eindelijk is het zover: we gaan genieten van een heerlijk zomers weekend! Daarbij kan onze smartphone natuurlijk niet ontbreken met handige apps waarmee we nóg meer kunnen genieten van de heerlijke temperatuur.

Auto lokaliseren

Geniet je met dit warme weer van een dagje strand of een ander leuk uitje met de familie, vergeet dan niet de Car Locator te downloaden op je smartphone. Met deze applicatie vergeet je niet meer waar je je auto hebt geparkeerd. Daarnaast vindt deze app de dichtstbijzijnde parkeerplaats en waarschuwt hij je wanneer de parkeertijd is verstreken. Zo sta je niet meer uren te zoeken naar een plekje om te parkeren  in een onbekende stad en voorkom je parkeerboetes.

Pollenalert

Met dit lekkere weer is ook weer het hooikoortsseizoen aangebroken. Eén lichtpuntje voor degenen die er last van hebben: de applicatie Pollennieuws. Hierop kun je de pollenverspreiding over Nederland zien, verschijnt de meerdaagse pollenverwachting in beeld en vind je een jaarkalender met daarin de bloeiperiode van de meest voorkomende hooikoortsveroorzakers.

Zonkracht

Met de app KWF Zonkracht kun je verstandig de zon in. Het is mogelijk om een huidtypetest te doen en aan de hand daarvan krijg je advies over zonnen en de actuele zonkracht.

Hoge nood

In een onbekende omgeving op zoek naar een toilet? Download de HogeNood app en vindt de dichtstbijzijnde openbare wc. Je keuze kan je filteren op bepaalde eisen zoals de beoordeling van het toilet, de afstand en faciliteiten.

Zomerradar

En natuurlijk kan de app Zomerradar niet ontbreken op je telefoon met dit heerlijke weer. De makers van Buienradar ontwikkelden een applicatie waarop je kunt zien waar de zon schijnt. Altijd handig wanneer je op zoek bent naar het zonnigste en warmste plekje van Nederland of als je wil zien wanneer er een wolk aan komt.