Nieuws
966039
Nieuws

Supercar Pagani 'naakt' een dikke ton duurder

Een Pagani Huayra kost nieuw al iets meer dan een miljoen euro (excl belasting). Maar fanatiek vinken op de optielijst kan deze prijs heel snel omhoog laten schieten. De duurste optie kost je meer geld dan een instap-Porsche 911!

Carbon

Normaal gesproken wordt de optielijst alleen gedeeld met klanten, maar de internetsite TheSupercarKids heeft een exemplaar in handen weten te krijgen. Het meest opvallende item is een volledig uit naakt carbon bestaande body. Een koper moet daar liefst 112.500 euro voor neerleggen. Een two-tone gekleurde auto, waarbij sommige delen van carbon zijn gemaakt en andere delen een kleurtje krijgen, kost ruim 59.000 euro. Less is more in je portemonnee in dit geval.

Koffers

Een ander opvallend item is de kofferset die je bij de auto kunt kopen. Deze zeven koffers vragen 14.950 euro uit je portemonnee. Een achterrijcamera kost 4.900 euro, maar dat is waarschijnlijk goedkoper dan de schade herstellen, nadat je je Pagani tegen een paaltje hebt gezet.

Kleurtjes

Zelf de kleinste opties hebben grote prijzen. Zo kosten remklauwen in een kleur naar keuze 3.750 euro en moet je 850 euro betalen om je gordels in een andere kleur te krijgen. Opvallend genoeg staat een Sonus Faber-geluidsysteem niet op de lijst.

Bestudeer de hele lijst hier en bekijk onze ervaringen met de extreme Pagani Huayra hieronder.