Nieuws/Binnenland
966062
Binnenland

Meer vermogen voor Gumpert

De sportwagens van Gumpert beschikken voortaan over nog meer vermogen. Blijkbaar was 700 pk niet voldoende. Uit de achtcilinder Audi-krachtbron perst de Duitse autobouwer nu 750 pk.

Tegelijk met de vermogensstijging voert de fabrikant enkele modificaties aan het koetswerk door. De luchtinlaten voor zijn groter geworden, waardoor het remsysteem meer koellucht krijgt toegevoerd. Daarnaast zorgt de wijziging aan het front voor meer downforce. Aan de achterzijde valt een nieuw uitlaatsysteem op. De autobouwer werkt nu met vlinderkleppen. Daardoor voldoet de bolide aan alle bij een typegoedkeuring en APK gestelde eisen, maar kan de chauffeur de motor luider laten brullen wanneer hij dat wilt. Tot slot hebben alle nieuwe exemplaren schakelflippers achter het stuurwiel in plaats van een enorme pook.

Gumpert levert de sportwagen voortaan ook met het stuurwiel aan de rechterzijde van het interieur. Daarmee hoopt de fabrikant de verkopen een impuls te geven. In Groot-Brittannië, een land waar veel sportwagenliefhebbers wonen, is tot op heden nog maar één exemplaar afgeleverd. De grootste rechtsgestuurde automarkt voor Gumpert is volgens het merk Hong-Kong, gevolgd door China. In Nederland wordt de bolide niet geïmporteerd. De verkoop gescheidt via de fabriek in Altenburg.