Nieuws
966091
Nieuws

Woonverzekeringen SNS als beste beoordeeld  

Huishoudens die de verzekeringen voor inboedel en opstal bij één verzekeraar willen onderbrengen, zijn het goedkoopst uit bij SNS Bank, De Nederlanden van Nu en Meeùs-dochter Kroodle. Dat blijkt uit een onderzoek van MoneyView naar woonverzekeringen dat volgende week verschijnt.

Een inboedel- en opstalverzekering bij één verzekeraar afsluiten, geeft naast een scherpe premie ook duidelijkheid. Huiseigenaren hebben bij eventuele schade aan hun woning te maken met slechts één verzekeringsmaatschappij die niet naar een andere verzekeraar kan wijzen.

Bij woonverzekeringen is het niet alleen belangrijk om op de premie, maar ook op de dekking te letten. In het rapport van onderzoeksbureau MoneyView worden de inboedelverzekeringen van SNS Bank en BLG Wonen als beste beoordeeld op zowel prijs als kwaliteit. Bij opstalverzekeringen komt SNS ook kwalitatief goed uit de bus, terwijl Aon Direct, Kroodle en De Nederlanden van Nu daar het voordeligst zijn.

Duurder

Volgens MoneyView-onderzoek Arjen Pilon zijn woonverzekeringen in de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 3,6 tot 4,8 procent duurder geworden. De Goudse en Zelf.nl spannen de kroon met premiestijgingen van ruim 13 procent.