Nieuws
966098
Nieuws

Nieuwe versie 'super compactcamera'

Elektronicaproducent Sony heeft een nieuwe versie van zijn 'super compactcamera', de Cyber-shot RX1000 aangekondigd. Deze derde variant heeft ondermeer een nieuwe lens en een betere beeldsensor.

Net als zijn voorganger is het mogelijk om met de RX100 III foto's van 20,1 megapixel groot te maken. De nieuwe Vario-Sonnar-lens heeft een bereik van 24-70mm met een diafragmabereik van f/1.8-2.8. Dat vertaal zich in het feit dat met het apparaat bij weinig licht toch scherpe foto's te maken zijn zonder hulp van een flitslicht. Achterop de camera zit een 3 inch groot scherm dat 180 graden gedraaid kan worden.

Video's schieten kan in Full HD met 60 beelden per seconde maar ook is het mogelijk om met 120 beelden per seconden in 720p op te nemen. Dat laatste stelt gebruikers in staat om de beelden in vloeiend slow motion te tonen.

Het geheime wapen van de camera is de 1 inch grote beeldsensor. Dit een flink stuk groter dan de sensoren van reguliere compactcamera's, waardoor betere foto's bij weinig licht mogelijk is. Dat levert echter ook een fikse prijs op: in de Verenigde Staten gaat de RX100 III $800 kosten. Een officiële prijs in Europa is nog onbekend.