Nieuws
966099
Nieuws

Hoofdredactrice New York Times ontslagen

Geen gelijke beloning? Dan ben ik weg!

Inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen, blijft een onderwerp van discussie. Deze week woekerde de vrouwelijke hoofdredacteur van de New York Times het debat weer aan na haar ontslag.

Jill Ambrason was de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van de New York Times. Drie jaar lang was deze topvrouw in dienst van de krant toen ze eerder deze week onverwacht op straat werd gezet.

De oorzaak van haar dienstbeëindiging zou, volgens diverse Amerikaanse media, een conflict over haar inkomen zijn. Abramson zou onlangs hebben ontdekt dat ze iedere maand aanzienlijk minder geld op haar bankrekening gestort krijgt, dan haar mannelijke voorganger.

---Vrouw laat zich discrimineren---

Bazig

Volgens Arthur Sulzberger, eigenaar van de krant, was het al langere tijd rumoerig op de redactie. Sulzberger kreeg klachten over het leiderschap van Ambrason. Zo zou ze te bazig zijn. Een verwijt dat Natalie Nougayrède, hoofdredacteur van de Franse krant Le Monde, eerder dit jaar ook naar haar hoofd geslingerd kreeg van haar medewerkers. Vreemd, volgens veel vrouwen, aangezien mannelijke bazen dit vrijwel nooit te horen krijgen.

---Discriminatie wegens zwangerschap---

Discussie

Of het gaat om discriminatie van vrouwen of niet, het ontslag van de vrouwelijke hoofdredacteur maakt overal ter wereld de tongen los. Want hoewel de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen langzaam slinken, is en blijft er nog steeds een verschil. Vrouwen verdienen namelijk altijd nog 19 procent minder dan mannen.

Wat zouden jullie doen als jullie erachter kwamen dat jullie minder verdienen dan mannelijke collega's? Zouden jullie drastische maatregelen treffen en direct opstappen of zouden jullie het erbij laten?

Praat mee!