Nieuws
966113
Nieuws

Onder de hamer: replica Aston Martin DB4GT Zagato

De jaarlijks terugkerende Aston Martin Works Sale belooft dit weekend een verkoopfeestje te worden van alles wat maar met de Britse sportwagenbouwer te maken heeft. Naast boeken, oude instructieboekjes, onderdelen, historische foto’s, emblemen, schaalmodellen en posters worden er ook behoorlijk wat auto’s geveild, waaronder een DB4GT Zagato.

Geen echte

Helaas geen echte, maar een replica. Toch verwacht veilinghuis Bonhams nog heel wat belangstelling voor de automobiel, want de geschatte verkoopprijs bedraagt maar liefst 980.000 tot 1,1 miljoen euro.

19 Zagato's

Van de DB4GT zijn oorspronkelijk 75 exemplaren geproduceerd tussen 1961 en 1963. Exact 19 daarvan kregen een koetswerk van Zagato. Alle 19 stuks bestaan nog en indien ze onder de hamer gaan, brengen ze miljoenen euro’s op. In de loop der jaren is de vraag naar het model veel groter geworden dan het uiteindelijke productievolume. In de jaren tachtig werden met toestemming van Aston Martin zes extra exemplaren vervaardigd.

New York - Tokio

Deze DB4GT Zagato-replica werd ooit geboren als een standaard DB4 met chassisnummer DB4/404/R. Hij werd in 1998 gekocht en compleet gestript door de specialisten van Bodylines uit Olney. Het bedrijf restaureerde ook enkele originele Zagato's. Het project heeft jaren geduurd. Pas in 2010 was hij klaar en werd de sportcoupé verkocht aan een liefhebber in New York die hem eigenlijk nauwelijks gebruikt heeft. De auto kwam daarna in handen van een verzamelaar in Tokio die hem twee jaar lang in zijn collectie hield. Nadien kwam hij in Engeland terecht, waar hij nu wordt aangeboden tijdens de Aston Martin-veiling van Bonhams in het Britse Newport Pagnell.