Nieuws
966114
Nieuws

Mitsubishi Outlander PHEV moet kwaliteit accu gaan meten

De marktintroductie van de Mitsubishi Outlander PHEV in de Verenigde Staten is opnieuw uitgesteld. Ditmaal wordt niet alleen de beperkte productiecapaciteit voor het model als reden opgegeven, er ontbreekt een controlesysteem dat de Amerikaanse overheid nu verplicht stelt.

Mitsubishi moet nu de Outlander PHEV van een monitoringssysteem voorzien dat de kwaliteit van de batterij aantoont. Zo moet de bestuurder zien of de capaciteit van het accupakket afneemt. De overheid kan het systeem gebruiken om te achterhalen of de CO2-uitstoot door de verslechterde batterij van de betreffende auto toeneemt.

Uitrollen

De lancering van de Outlander PHEV in de Verenigde Staten zal nu eind 2015 plaatshebben, al sluit de autobouwer niet uit dat de eerste exemplaren ginds pas begin 2016 de highway op gaan. De fabrikant zit al aan de huidige productiecapaciteit voor de accupakketten. De verwachting is dat er dit fiscale jaar bijna 50.000 zullen worden gemaakt, zo bericht Automotive News.

Afgelopen boekjaar waren dat er 19.700, maar de fabrikant moest toen noodgedwongen de productie onderbreken wegens een probleem met de batterij. De fabrikant koos na de herstart van de productie om de 10.000 eenheden voor de Europese markt naar Nederland te sturen, vanwege de overweldigende belangstelling voor het model. Daardoor werd de marktintroductie elders in Europa uitgesteld tot dit jaar. De Outlander PHEV is inmiddels beschikbaar in Japan, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.