Nieuws/Binnenland
966126
Binnenland

Bounden uitgesteld voor Android

Bounden is vanaf 21 mei te downloaden voor de iPhone, maar de Android-versie laat voorlopig nog even op zich wachten. De Utrechtse ontwikkelaar Game Oven is tegen problemen aangelopen met betrekking tot de gyroscopen in de verschillende Android-smartphones.

Bounden was gelijktijdig in ontwikkeling voor iOS en Android, maar tijdens het testen werden de verschillen duidelijk. Waar iOS alleen gebruikt wordt voor de iPhone, staat Android op tal van verschillende soorten telefoons. Veel van deze telefoons blijken een slecht werkende of zelfs helemaal geen gyroscoop te hebben. Zelfs met toestellen zoals de Samsung Galaxy S4 zijn er problemen.

Voordat Bounden voor Android verschijnt, wil Game Oven een lijst samen stellen van Android-smartphones waar de game wél op werkt. Daarvoor wordt de game op zoveel mogelijk toestellen getest. Volgens de studio is het belangrijk dat de lijst van geschikte telefoons niet te kort is, maar moet Bounden tegelijkertijd wel naar behoren werken om teleurstelling te voorkomen.