Nieuws/Buitenland
966163
Buitenland

Vrouw doodt vriend bij test kogelwerend vest

Een 'spelletje' tussen twee Amerikaanse tieners is volledig uit hand gelopen. De 18-jarige Taylor Ann Kelly heeft haar vriend Blake Wardell per ongeluk gedood bij het testen van een kogelwerend vest.

Dit meldt New York Times. De twee hingen samen met een paar andere vrienden rond bij een huis in Anderson County, in de Amerikaanse staat South Carolina. Het slachtoffer haalde een kogelwerend vest tevoorschijn, waarna hij de vrouw uitdaagde te schieten en zo te onderzoeken hoe goed zo'n vest werkt.

Taylor Ann kreeg een wapen van klein kaliber in haar handen gedrukt, maar schoot de kogel per ongeluk net naast het vest in het lichaam haar vriend. De geschrokken vrienden probeerden nog eerste hulp te verlenen, evenals de snel opgeroepen hulpdiensten. Helaas mocht dit niet meer baten en overleed Blake ter plekke aan zijn verwondingen.

De vrouw die het schot loste zit voorlopig vast en riskeert een celstraf van vijf jaar wegens dood door schuld. Volgens de politie waren er geen drugs of alcohol in het spel bij het dramatische incident.