Nieuws
966177
Nieuws

Nissan gaat met Pulsar strijd met VW Golf aan

Nissan gaat opnieuw de strijd aan met auto’s in het drukbevochten C-segment. Het wapen van de Japanners is een vijfdeurs hatchback: de Pulsar.

De Japanse autofabrikant waagde jaren geleden een poging in het C-segment met onder andere de Sunny en Almera, maar in de loop der jaren wist Nissan geen succesnummers meer te ontwikkelen. Vandaar dat de Japanners het over een compleet andere boeg gooiden en de uitermate succesvolle Qashqai lanceerden. Van deze crossover in het C-segment verkocht Nissan sinds 2007 al meer dan 2 miljoen stuks. Maar wat blijkt, de Qashqai-kopers stappen over op of een nieuwe Qashqai of een Golf. Met de toevoeging van de Pulsar wil Nissan de clientèle behouden.

Benzine- en dieselmotoren

Nissan heeft de Pulsar speciaal voor Europa ontwikkeld en bouwt het model ook op Europese bodem, namelijk in de eigen fabriek in Barcelona. Alle details over de Pulsar geeft Nissan op 20 mei vrij, maar nu is al duidelijk dat het model een groot deel van de motoren van de Qashqai krijgt. Op het programma staan sowieso benzine- en dieselmotoren gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie of een CVT-automaat. De auto staat dit najaar al bij de dealers.

Concurrenten

Met de Pulsar gaat Nissan de strijd aan met auto’s als de Volkswagen Golf, Opel Astra, BMW 1 Serie, Kia Cee’d, Ford Focus, Mercedes-Benz A-Klasse, Peugeot 308, Hyundai i30 en Renault Megane.

Pulsar

De naam Pulsar is geen onbekende naam voor de autobouwer. De aanduiding werd voor de allereerste keer gebruikt in 1978, voor varianten van de Cherry, Sunny en Almera. Bovendien werd de naam in de jaren negentig gebruikt in verschillende Europese landen voor de Nissan Sunny.