Nieuws/Binnenland
966183
Binnenland

Familie Kris en Lisanne gelooft niets van vondst

De families van Lisanne Froon en Kris Kremers denken dat de zoektocht naar de vermiste meiden vrijdag niet ten einde komt.

Een anonieme tipgever meldde zich donderdagavond (Nederlandse tijd) bij de Panamese politie. Hij zou twee lichamen hebben zien liggen in de bossen nabij Boquete, waar de meiden verdwenen.

Een woordvoerder van de familie in Utrecht zegt dat de familie denkt dat de tip niet klopt. "Er is niets gevonden op de aangewezen plek, dus wij gaan ervan uit dat de geruchten niet kloppen en dat Kris en Lisanne niet zijn gevonden", zegt zij tegenover RTV Utrecht. "De politie neemt alle geruchten serieus, maar vooralsnog is er geen nieuws."

Volgens de woordvoerder van de familie komen veel valste tips binnen bij de Panamese autoriteiten. Hoewel die serieus worden onderzocht, hebben ze nog niets opgeleverd. Ze denkt dat mensen die zo'n valse melding doen, worden aangetrokken door niet kloppende verhalen over hoge tipgelden.

De woordvoerster van de families acht het uitgesloten dat een doorbraak in de zaak via de media naar buiten zal komen. „De Panamese autoriteiten zijn bij wet verplicht de familie als eerste in te lichten.”

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april in de buurt van de plaats Boquete in het westen van Panama. De familie heeft een bedrag van 40.000 dollar uitgeloofd voor mensen die kunnen helpen om de vrouwen te vinden.