Nieuws/Binnenland
966187
Binnenland

Drie man vast voor uitbuiting meisjes

Na de arrestatie van twee mannen vorige week zitten er nu drie verdachten vast voor uitbuiting van minderjarige en volwassen Nederlandse meisjes in de prostitutie- en escortbranche. Deze meisjes werkten in woningen in en buiten Amsterdam, maar niet op de Amsterdamse Wallen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam vrijdag laten weten.

Van de vermoedelijk zeven slachtoffers bleken er vijf minderjarig te zijn. De slachtoffers werden op sekssites aangeboden.

De verdachten zijn twee mannen van 23 uit Amsterdam en een 24-jarige man uit Diemen. Een eerder vrijgelaten 28-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats staat inmiddels weer gesignaleerd om te worden opgepakt.

Het onderzoek is nog in volle gang, zei een woordvoerder van het OM. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ook is nog niet duidelijk of er nog meer slachtoffers zijn. Daar wordt nog naar gekeken. Bij de arrestaties zijn verschillende communicatiemiddelen in beslag genomen. Die worden nu onderzocht.

Prostitutie voor minderjarigen is in Nederland sowieso verboden, ook als dat niet onder dwang gebeurt. Ook hun klanten zijn strafbaar.