Nieuws
966190
Nieuws

Wielrenners irriteren Zeeuws-Vlaanderen

Inwoners van Zeeuws-Vlaanderen ergeren zich groen en geel aan roekeloze wielrenners die keihard door de regio scheuren. Dat zou regelmatig voor levensgevaarlijke situaties zorgen. De lokale politiek onderneemt actie.

Bewoners klagen dat onoplettende wielrenners razendsnel over de wegen van West-Vlaanderen scheuren. De wielrenners fietsen vaak met zijn vieren of zelfs meer naast elkaar op de openbare weg. Automobilisten kunnen hen niet inhalen en wandelaars en andere fietsers zijn hun veiligheid niet zeker.

De fietsers zijn vaak afkomstig uit het Belgische Vlaanderen, weet BN/De Stem. De verantwoordelijk wethouder van de gemeente Sluis wil in overleg treden met haar Belgische collega's. De politie staat namelijk machteloos tegenover de fietsers. Agenten kunnen wettelijk niets doen aan de snelheid en de politie zou te weinig mankracht hebben om nauwlettend te handhaven.

Overleg van Limburgse gemeentes met Duitsland en België zou in het verleden bovendien effectief zijn gebleken, zegt de wethouder.