Nieuws/Binnenland
966256
Binnenland

Zoektocht naar twee lichamen in Panama

De Panamese autoriteiten zijn op zoek naar twee lichamen die in het gebied zouden liggen waar Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen zijn. Dat meldde woordvoerder Elmer Quintero van de burgerbeschermingsorganisatie Sinaproc, de overheidsinstelling die het onderzoek leidt, desgevraagd aan het ANP.

„Een anonieme tipgever belde over de twee lichamen”, zegt Quintero. „Maar tot op dit moment is er niets gevonden.” De familie van de twee jonge vrouwen gelooft niet dat er iets wordt gevonden. Morgenochtend (lokale tijd) gaat het team verder met de zoektocht.

Er was ook een blauw t-shirt gevonden door een 'privé-onderzoeksteam', bevestigde Quintero naar aanleiding van berichtgeving in de Panamese krant El Siglo. De ouders van de twee vermiste meisjes hebben echter verklaard dat het kledingstuk niet van hun dochters is. Het onderzoeksteam is aangesteld door de familie.

Lisanne Froon en Kris Kremers verdwenen op 1 april in de buurt van de plaats Boquete in het westen van Panama. De bergachtige omgeving van Boquete is uitvoerig uitgekamd zonder dat een spoor van de twee werd aangetroffen. De familie heeft een bedrag van 40.000 dollar uitgeloofd voor mensen die kunnen helpen om de vrouwen te vinden.