Nieuws/Binnenland
967020
Binnenland

Vakbond: staking mbo breidt zich uit

Steeds meer docenten en andere medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) willen donderdag het werk neerleggen. Inmiddels hebben ruim 2000 mensen zich aangemeld bij de Algemene Onderwijsbond (AOb). Dat meldde de vakbond woensdag. De teller stond zaterdag op 1150.

De meeste stakers komen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Haarlem, blijkt uit een kaart op de site van de AOb.

De stakers willen dat er een betere cao komt en vinden de werkdruk veel te hoog. Aanleiding voor de staking is het stukgelopen cao-overleg met de werkgeversorganisatie MBO Raad. Donderdagmiddag is een stakingsbijeenkomst in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

De afgelopen maanden hielden honderden mensen in het mbo al een estafettestaking in onder meer Groningen en Rotterdam. De acties zijn georganiseerd door de vakbonden Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, Abvakabo FNV en FvOv. Ze hebben al aangegeven dat er meer stakingen en acties volgen als de MBO Raad niet op de eisen van de bonden ingaat.