Nieuws
967072
Nieuws

Porsche test Cayman 'R' met viercilinder

Volgens insiders is Porsche aan het testen met een nieuwe Cayman R, die opvallend genoeg zijn kracht uit viercilinder gaat halen. Bij de Nürburgring in Duitsland is een Cayman gesignaleerd met een extra grote vleugel op zijn kont en een rolkooi in het interieur. Het zou wel eens de nieuwe krachtpatser kunnen zijn.

De Porsche Cayman GTS is pas net gepresenteerd (lees hier onze eerste testnotities), maar Porsche kijkt alweer verder. Van de vorige generatie Cayman verscheen een R-model en naar verwachting krijgt ook deze generatie een dergelijk hardcore model. Opvallend genoeg met een viercilinder in plaats van een zescilinder.

400 pk

Porsche werkt hard aan een nieuwe viercilinder motor. Het merk presenteerde al een Macan met een vierpitter, maar die krachtbron was geleend van moederbedrijf Volkswagen. Er moet echter ook een eigen viercilinder komen. Dit wordt een boxermotor met turbo die volgens Porsche-baas Matthias Müller een vermogen moet gaan leveren "tot wel 400 pk". Die motor gaat dienst doen in de volgende generatie Boxster en Cayman, maar een insider weet Autovisie te melden dat een 'Cayman R' hier als eerste gebruik van gaat maken. De naam Cayman R wordt hier echter niet bij genoemd, want de extra sterke variant zou ook nog een andere naam kunnen krijgen.