Nieuws/Binnenland
967081
Binnenland

Tot 1200 asielzoekers welkom in Budel

De gemeente Cranendonck gaat akkoord met de tijdelijke opvang van maximaal 1200 asielzoekers in de leegstaande legerkazerne in Budel. „Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en bieden deze menselijk tijdelijk onderdak”, laat loco-burgemeester Jan van Tulden dinsdag weten in een verklaring.

De asielzoekers zijn per direct welkom.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) huurt de Nassau-Dietzkazerne minstens 1 en maximaal 2 jaar.

De komst van de asielzoekers heeft het Brabantse dorp verdeeld. Voor- en tegenstanders roeren zich op twee pagina's op Facebook. Voor inwoners is er volgende week een informatiebijeenkomst.

Het COA komt opvangplaatsen tekort vanwege de onverwachte komst van asielzoekers uit Eritrea in de afgelopen weken. Er zijn dit jaar al 3 nieuwe locaties gereserveerd in Soest (350 plaatsen), Veenhuizen (400 plekken) en Overberg (tot 400 plaatsen). In Ter Apel zijn tijdelijke woonunits gebouwd voor 450 mensen. In het asielzoekerscentrum in Grave zijn 100 extra plaatsen geregeld.

Verder heeft het COA het oog laten vallen op de verlaten gevangenis in Overloon voor 800 plaatsen en op Zutphen voor 855 plekken.