Nieuws/Binnenland
967082
Binnenland

'Tafelspringer' RTL Late Night vrijgelaten

De 23-jarige man uit Amsterdam die maandagavond de live-uitzending van RTL Late Night verstoorde, is dinsdag in de loop van de dag door de politie vrijgelaten. De 'tafelspringer' is overgedragen aan een hulpverleningsinstantie, die zich verder over hem ontfermt. Dat liet een woordvoerster van de politie dinsdag weten.

Uit het verhoor van de verwarde man bleek dat het niet zijn bedoeling is geweest mensen te bedreigen of te verwonden. Hij had tijdens zijn opvallende actie ook geen spullen bij zich waarmee dat had gekund. De Amsterdammer is heengezonden met een proces-verbaal wegens vernieling.

De actie van de man zorgde voor nogal wat consternatie tijdens de talkshow. Hij sprong maandagavond vanuit het publiek plotseling op een tafel waardoor een aantal glazen sneuvelde en de tafel beschadigd raakte. De beveiliging in de studio in het Amsterdamse American Hotel wist hem snel te overmeesteren en droeg hem over aan de politie. RTL Late Night deed aangifte van vernieling.

Presentator Humberto Tan twitterde na de uitzending: “Een soort 'damschreeuwer' in de uitzending. Bewaking en politie hebben snel en kordaat ingegrepen #gekkie.”