Nieuws
967106
Nieuws

'HD audio in iOS 8'

De nieuwste versie van besturingssysteem iOS voor de iPhone en iPad zal betere geluidskwaliteit voor muziek ondersteunen. Dat meldt de Japanse Apple-fansite Macotakara.

Na de update naar iOS 8 kunnen gebruikers ook muziekbestanden in hogere kwaliteit op hun iPhone zetten en via het apparaat afluisteren. De huidige versie, iOS 7, ondersteunt deze optie niet. Wel zullen geïnteresseerden ook een nieuwe koptelefoon moeten kopen die de betere kwaliteit juist kan laten horen. Het blog stelt dat Apple zelf met een nieuwe versie van zijn in-oordoppen komt. Het lijkt erop dat het bedrijf zijn pijlen richt op de Pono Player, de muziekspeler van rocklegende Neil Young. Deze staat ook helemaal in het teken van betere geluidskwaliteit.

Een andere nieuw functie van iOS 8 is volgens 9to5Mac.com dat het op de iPad mogelijk zal zijn om twee apps naast elkaar te draaien op één scherm. Veel concurrenten van de iPad bieden deze optie al, maar nu lijkt Apple zich er ook aan te willen wagen. Volgens bronnen van de site zal het mogelijk zijn om bestanden of projecten vanuit één app op deze manier naar een andere app over te hevelen.

IOS 8 wordt naar alle waarschijnlijkheid in juni voor het eerst gepresenteerd tijdens het WWDC-ontwikkelaarscongres van Apple. Een lancering volgt rond de onthulling van de nieuwe iPhones en iPads later in het jaar.