Nieuws/Binnenland
967161
Binnenland

Overdosis lijkt oorzaak dood vrouw Zwolle

De vrouw die in augustus vorig jaar dood in een gracht in Zwolle is gevonden, is hoogstwaarschijnlijk door drugsgebruik om het leven gekomen. Dat bleek dinsdag tijdens een regiezitting waarin de 29-jarige Zwollenaar D.S. terechtstond op verdenking van moord.

Het slachtoffer is in de nacht van 17 op 18 augustus vorig jaar gestorven. De volgende dag werd haar lichaam in een lakenhoes, omwikkeld door tape, drijvend in de Nieuwe Vecht gevonden. Enkele dagen later werd S. opgepakt.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kwam eerder op vier mogelijke doodsoorzaken: verwurging, verstikking door het inpakken van het lichaam, verdrinking of door het gebruik van drugs. Na nader onderzoek van The Maastricht Forensic Institute (TMFI) blijft alleen de laatste variant over.

De officier van justitie wil nog van het TMFI weten of enig medisch handelen het leven van het slachtoffer had kunnen redden. De man is ook dood door schuld ten laste gelegd. De advocaat wil meer duidelijkheid over de doodsoorzaak: was het een overdosis of mogelijk een 'bad trip'?

De verdachte is in december al op vrije voeten gesteld. Op 17 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld.