Nieuws
967170
Nieuws

Reistips delen via CityShare

Voordat je op stedentrip gaat wil je uiteraard weten waar je het best kunt overnachten, eten, drinken en winkelen. De leukste tips zijn uiteraard afkomstig van je eigen vrienden en wellicht van experts. Het sociale netwerk CityShare brengt die twee samen.

Veel mensen roepen via Facebook de hulp in van vrienden. Dat levert vaak leuke tips op, maar ook veel opmerkingen die er eigenlijk niet toe doen. Eenmaal op de juiste bestemming is het bovendien vaak lastig de juiste post terug te vinden. Drie Amsterdamse ondernemers bedachten een oplossing: CityShare.

CityShare is een sociaal reisnetwerk dat benaderd kan worden via een iPhone app en binnenkort ook via Android. Gebruikers kunnen met Facebook of e-mail inloggen en direct starten met het zoeken naar de hotspots van vrienden of experts, waaronder 3 op reis van BNN. Ook kunnen gebruikers hun eigen favoriete locaties toevoegen, zelfs als ze op dat moment offline zijn.

De app is zowel te gebruiken ter voorbereiding als tijdens de stedentrip zelf. Zo is het mogelijk om op reis lokaal te zoeken naar tips over restaurants, cafés of winkels in de buurt. Er kan echter ook gezocht worden naar een andere stad om zo alvast thuis een hotel of museum te zoeken.

De app is pas een week beschikbaar en dat is te merken aan het aantal tips. Zo telt een stad als Barcelona slechts één tip en is er over Madrid nog geen enkele aanbeveling gedaan. Ook het aantal tips over een stad als Londen valt tegen. Mensen die een stedentrip naar Amsterdam op de agenda hebben staan, hebben meer keus.

De gebruikersinterface van CityShare is duidelijk en het idee achter de app ook. De dienst moet het echter hebben van het aantal gebruikers. Hoe meer mensen hun tips delen, des te functioneler de app wordt.

Via investeringsite Symbid hopen de Amsterdammers genoeg geld op te halen voor een snelle internationale expansie. Gebruikers kunnen via de site voor €20 aandeelhouder worden en meeprofiteren van het eventuele succes van de dienst.