Nieuws/Binnenland
967231
Binnenland

Bijzonder Oud-Zeilend-Hout Evenement 

Op 28 en 29 juni organiseert de Stichting Oud-Zeilend-Hout haar jaarlijkse evenement voor oude houten wedstrijdzeilboten, boten die in "normale" wedstrijden niet meer aan de start verschijnen.

Het is voor de 8e maal dat de stichting een dergelijk evenement organiseert, dit jaar in samenwerking met de Watersportvereniging Sleattemermar. Het Oud-Zeilend-Hout Evenement wordt gehouden op het Slotermeer bij Balk.

Deelnemers

De organisatie verwacht zoals gebruikelijk een groot aantal Larken. Ook deelname van onder meer 12m BM, ZM-jollen, W-klasse en 7m10 schepen hoopt men aan de start te treffen.

Bezitters van oude houten Finnjollen, Flying Dutchmen, Tempo Scow's en OK-jollen kunnen zich ook al inschrijven.

"Bijzonder is dit jaar dat we toezeggingen hebben ontvangen voor de deelname van zeilers die een "Vrijbuiter" bezitten", aldus de organisatie.

Bovendien is de Vrijbuiter dit jaar door Oud Zeilend Hout gekozen tot "boot van het jaar 2014". "Ooit een spectaculaire klasse, die vanaf 1918 tot WOII een dynamische ontwikkeling kende. Weinig Vrijbuiters hebben echter de vele jaren overleefd, zeven voor zover nu bekend."

Wedstrijd

De wedstrijdbanen worden zo gelegd dat de race vanaf de wal te volgen zal zijn.

De eerste wedstrijd start op zaterdag 28 juni om 12:00 uur op deze dag zullen drie wedstijden verzeild worden. Op zondag 29 juni zijn het er twee vanaf 10:30.

Meer informatie over het evenement vind je hier.