Nieuws/Binnenland
967259
Binnenland

Deelnemers pilot Staande Mastroute gezocht

De Pilot Staande Mastroute is uitgebreid. Motorjachten en kruisers mogen ook deelnemen aan de pilot waarbij het effect van aangepaste brugbedieningstijden wordt getest.

Op 17, 19, 22, 24, 26 en 29 juni 2014 wordt het effect van aangepaste brugbedieningstijden getest op de Westelijke Staande Mastroute met de Vaarpadplan pilot. 

De oproep was in eerste instantie bedoeld voor mensen met een schip met een mast van meer dan 6 meter hoog die 9 km per uur kan varen. Maar door de geringe aanmelding mogen nu meerdere vaartuigen meedoen.

Zo zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen uitgebreid naar motorjachten en kruisers (geen speedboten) van 7 tot 25 meter die 9 km per uur kunnen varen.

Testrit

Tijdens de pilot worden alle bruggen op het traject van de Westelijke Staande Mastroute op vaste tijden geopend. Daarbij gaan de bruggen op de A9 en A44 ’s morgens later open dan gebruikelijk, en ’s middags eerder. De bedoeling is dat hierdoor de afstand efficiënter en sneller kan worden afgelegd.

Het doel van de pilot is om te kijken of de voorgestelde vaarpadplanning haalbaar is en wat de consequenties van deze werkwijze zijn voor de scheepvaart en het wegverkeer.

Voor de uitvoering van de pilot is de medewerking van enthousiaste vrijwilligers nodig die een (of meerdere) dag(en) de route tussen de A9 en de A44 willen varen.

Aanmelden kan tot 15 mei 2014 meer informatie hierover vind je via deze link.