Nieuws/Binnenland
967482926
Binnenland

Rotterdammers opgepakt voor overvallen vrachtwagen PostNL

ROTTERDAM - Drie Rotterdammers van tussen de 25 en 27 jaar zijn woensdagochtend vroeg aangehouden voor een overval op een vrachtwagen van PostNL in februari in Den Haag. Enkele verdachten deden zich tijdens de overval voor als agent. De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen, bestaande uit een grote hoeveelheid telefoons met een geschatte consumentenwaarde van 80.000 euro, meldt de politie.

De overval vond 3 februari plaats op industrieterrein Forepark. De vrachtwagenchauffeur was door de inzittenden van een auto, die zich voordeden als politieagenten, gesommeerd de auto te volgen. Een van de inzittenden stapte uit en gaf de chauffeur een teken de vrachtwagen aan de kant te zetten. De chauffeur volgde de aanwijzingen op, maar werd uiteindelijk met geweld overvallen.

Na de aanhoudingen woensdagochtend zijn verschillende woningen in Rotterdam doorzocht. Hierbij zijn goederen in beslag genomen die nog worden onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rechercheurs onderzoeken nog hoe de verdachten aan politie-uniformen zijn gekomen.