Nieuws
967913
Nieuws

Volledige cast Michiel de Ruyter bekend

Zojuist is de volledige cast van de aankomende avonturenfilm Michiel de Ruyter gepresenteerd. De film zit bomvol Nederlandse sterren, waaronder Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt en Derek de Lint.

Het was al bekend dat Frank Lammers de zeeheld gaat spelen. Ook  Sanne Langelaar, Lukas Dijkema, Jelle de Jong, Victor Löw, Jules Croiset, Eugene Bervoets, Filip Peters, Joost Koning, Nils Verkooijen, Isa Lammers, Jada Borsato, Pip Pellens en Bas van Prooijen schitteren in de epische avonturenfilm.

Aan boord van Zr Ms Friesland, het vlaggenschip van de Nederlandse marine, presenteerden regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong vandaag de cast van de historische spektakelfilm Michiel de Ruyter. „Een flinke klus, want we hebben meer dan vijftig sprekende rollen te vergeven”, vertelt De Jong tijdens een interview.

Over de film

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen  heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is.Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Michiel de Ruyter wordt begin 2015 in de bioscoop verwacht.