Nieuws/Binnenland
968096139
Binnenland

Het is druk in de treinen naar Zandvoort, NS waarschuwt

Het strand van Zandvoort

Het strand van Zandvoort

ZANDVOORT - De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen zondagmiddag reizigers in de trein naar Zandvoort. „We zien de drukte toenemen in de treinen naar Zandvoort”, twittert de NS. Het bedrijf waarschuwt mensen „voor uw veiligheid en die van onze medewerkers: houd 1,5 meter afstand.”

Het strand van Zandvoort

Het strand van Zandvoort

Een NS-woordvoerder laat weten dat op de stations op het traject naar Zandvoort wordt gewezen op de drukte in de treinen. „En op het station van Haarlem wordt de reizigers geadviseerd waar ze het beste kunnen instappen. Dat doen we om de reizigers zo goed mogelijk te spreiden.”

De kust is een trekker met dit soort pinkster- en weekeinddagen met mooi weer. De NS blijft het zeggen: treinen zijn voor mensen voor wie het noodzakelijk is om te reizen. „Blijf thuis, de trein is even geen uitje. Dit geldt ook voor de bussen die rijden tijdens werkzaamheden aan het spoor. Ga goed voorbereid op reis en plan uw reis kort voor vertrek.”

Het dragen van een mondkapje in de trein is vanaf maandag, 1 juni, verplicht.

Outlet Roermond

Op de N280 in Roermond is zondagmiddag een file ontstaan door wachtende Duitse auto’s. Die zijn op weg naar het Designer Outlet Center (DOC), maar worden tegengehouden vanwege de drukte daar, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord.

In het DOC mogen niet meer dan 3000 bezoekers binnen. Dat aantal is al geruime tijd bereikt. Anders dan met Hemelvaart moeten mensen niet in rijen voor de ingangen wachten tot er weer ruimte vrijkomt. Dit keer moeten bezoekers in hun auto blijven wachten. „Auto’s mogen niet het terrein op als het maximum aantal bezoekers bereikt is. En dat leidt tot een file”, aldus de woordvoerder.

In de binnensteden van Roermond en Venlo is het volgens de woordvoerder vrij rustig. Zaterdag was de drukte vergelijkbaar met die op Hemelvaart.

Eiland Koudenhoorn dicht

Het eiland Koudenhoorn bij Leiden is zondagmiddag rond 14.30 uur door de politie afgesloten. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Er zouden rond de 400 bezoekers geweest zijn. De politie hield de aantallen in de gaten met drones.

Maar op een gegeven moment konden de regels rondom het coronavirus niet meer gehandhaafd worden en werd de boel op slot gegooid.

Drie parken in Rotterdam dicht

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Rijnmond besloten drie parken vanaf zondag tot nader order in de avond en nacht te sluiten. Het besluit is genomen vanwege de enorme drukte in de parken en incidenten die daar plaatsvonden.

De maatregel geldt voor het Vroesenpark (Blijdorp), het Roel Langerakpark (Blijdorp) en het Dakpark (Delfshaven). De parken zijn gesloten van 21.00 uur tot 7.00 uur. De woordvoerder van Aboutaleb meldt dat het besluit in overleg met de politie is genomen.

De politie was zaterdagavond naar het Roel Langerakpark en het Vroesenpark gegaan omdat de toeloop te groot was. Dit leidde tot enkele ongeregeldheden. Agenten troffen er twee gewonden aan. Beiden moesten naar een ziekenhuis worden vervoerd.