Nieuws/Buitenland
968385671
Buitenland

Duitse hooligans belagen café in Antwerpen: 100 arrestaties

ANTWERPEN - De Belgische politie heeft ongeveer honderd Duitsers opgepakt nadat in Antwerpen ongeregeldheden waren uitgebroken in de aanloop naar een voetbalwedstrijd. Hooligans van de Duitse club Eintracht Frankfurt vielen volgens de lokale krant Gazet van Antwerpen een supporterscafé aan in stadsdeel Deurne.

Er trokken ’s middags ruim driehonderd Duitsers naar het café. De politie rukte met veel mankracht uit en kon voorkomen dat de hooligans de horecazaak binnendrongen. „Er is glas gesneuveld op het terras en er is met van alles gegooid”, citeert de krant uit een verklaring van de politie. Arrestanten zijn met een bus overgebracht naar een cellencomplex en worden pas vrijgelaten na de wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Royal Antwerp FC in de groepsfase van de Europa League.

De politie sprak volgens omroep VRT de hoop uit dat de avond rustig verloopt, maar benadrukt klaar te zijn voor ongeregeldheden. Er staan in Deurne twee waterkanonnen paraat en er wordt een helikopter ingezet. „We zijn waakzaam en voorbereid op allerhande scenario’s”, zegt een woordvoerder. „De hele wedstrijd en tot lang na de de wedstrijd blijven wij massaal aanwezig.”