Nieuws
968706
Nieuws

Zuinig aan met Moederdag

Aanstaande zondag 11  mei wordt Moederdag door ruim 54 procent van de Nederlanders gevierd.  En daarbij zijn we geen big spenders. Slecht 5 procent geeft meer uit dan 51 euro en ruim 61 procent geeft tussen de 0 en 25 euro uit.

Het liefst overhandigen we de moeders een bloemetje, maar ook tuinartikelen of parfum zijn cadeaus die vaak worden gegeven. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum  Beslist.nl.

Populaire cadeausBij het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen de cadeaus die worden gegeven aan moeders en/of partners of (schoon)moeders. In beide gevallen is de bos bloemen het populairst met respectievelijk 47 en 52 procent, maar in de categorie partner en/of moeder is ook parfum met ruim 20 procent een populair presentje. Dit wordt met 9 procent aanzienlijk minder gegeven aan schoonmoeders. Zij krijgen vaker een cadeau op het gebied van tuindecoratie.

Online shoppenHoewel uit meerdere onderzoeken naar voren komt dat mensen steeds vaker online aankopen doen, blijkt dat slechts 3 procent van plan is het cadeau voor Moederdag online aan te schaffen. Toch wordt er sinds afgelopen weken binnen het thema Moederdag regelmatig online gezocht naar cadeaus. De populairste cadeaus binnen dit thema zijn bloemen (vooral rode rozen), bonbons met foto’s, horloges en portemonnees.  Zelf gemaaktOpvallend is dat veel mensen denken (44 procent) dat moeders graag een tekening of iets anders gemaakt door kinderen willen ontvangen. Het daadwerkelijk zelf tijd, geld en moeite in een cadeau stoppen wordt toch gewaardeerd. In de praktijk wordt lang niet altijd aan deze wens voldaan (22 procent).

Wat geeft u het liefst met Moederdag? Stem op onze poll.