Nieuws/Binnenland
969486
Binnenland

Haarlem trekt veel mensen met Bloemencorso

De praalwagens van het Bloemencorso van de Bollenstreek hebben zondag veel publiek naar Haarlem getrokken. Een precies aantal bezoekers wist de organisatie niet te melden. „Ze zeggen wel eens dat er altijd 60.000 tot 70.000 mensen komen. Dat is dan nu ook het geval, want het was ongeveer net zo druk als andere jaren”, aldus de voorzitter van het Bloemencorso, Leo van der Zon.

De wagens, 58 in totaal, stonden op de Grote Markt opgesteld, nadat ze zaterdag vanaf Noordwijk in een optocht naar Haarlem waren getrokken. Van der Zon constateerde dat de bloemen op de wagens van mindere kwaliteit waren dan andere jaren, maar voor de leek was dat niet te zien. Vanwege de warme start van de lente waren veel hyacinten al uitgebloeid.

Rond 16 uur startte de organisatie met het opbreken van de wagens. Dat was een uur eerder dan normaal vanwege dodenherdenking. Volgens Van der Zon heeft dat geen grote gevolgen gehad voor het evenement. „Er zullen ongetwijfeld een paar mensen zijn geweest die dat niet wisten en voor niets zijn gekomen, maar voor de rest is alles prima verlopen.”