Nieuws/Binnenland
969567
Binnenland

Amsterdam CS wordt wel schoongemaakt

Stakende schoonmakers op Amsterdam Centraal Station onderbreken hun actie komende nacht en zondag. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten zaterdagavond laten weten aan het ANP. Als teken van respect willen ze het station zo schoon mogelijk maken voor de dodenherdenking van zondagavond.

Daarnaast is er zondagmiddag op perron 2 een herdenking voor in de Tweede Wereldoorlog omgekomen burgerslachtoffers en verzetsmensen, waar volgens de woordvoerder „veel oude mensen” op af komen. „Ook voor hen willen we het netjes maken. We vegen ook de trappen, zodat ze niet uitglijden.”

De schoonmakers zijn zaterdagavond al begonnen met het opruimen van de troep. Ze hebben al één perscontainer weten te vullen, die het vuilnis samenperst tot balen. Het schoonmaken gaat in elk geval door tot zondagavond, zodat het station er ook op Bevrijdingsdag netjes bij ligt.

Amsterdam CS is een van de zeven stations waar op 4 mei voor reizigers en spoormedewerkers - naast de 2 minuten stilte om 20.00 uur - een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden.