Nieuws/Binnenland
969663
Binnenland

Burgemeester Waalre in clinch met kampers

Henri de Wijkerslooth, burgemeester van Waalre, wiens woning momenteel bewaakt wordt na een aanslag op het gemeentehuis, lag drie weken geleden in de clinch met bewoners van het kamp Broekweg.

De burgemeester bezocht de bewoners om te informeren over het nieuwe bestemmingsplan van het kamp. De dag erna, 28 juni, viel de FIOD binnen bij het kamp op zoek naar grondstoffen voor de fabricatie van drugs.

Bestemmingsplan

De inval stond los van het bezoek van de burgemeester. Dat had te maken met het nieuwe bestemmingsplan voor het woonwagenkamp. De gemeente wilde het kamp legaliseren tot woongebied en wilde bedrijven op het kamp niet toestaan. Momenteel is er een autohandel gevestigd in Broekweg.

Onacceptabel

De Wijkerslooth plaatste na afloop van zijn bezoek aan het kamp een bericht op Twitter. Zijn bericht kan, met de aanslag van woensdag op het gemeentehuis in het achterhoofd, wellicht in een ander licht kunnen komen te staan. "Gisteravond woonwagenbewoners geïnformeerd over bestemmingsplan. Reacties afwijzend; de toon waarop is onacceptabel", twitterde de burgemeester.