Nieuws/Binnenland
969687
Binnenland

Natuurkampeerterreinen in trek

Deze week zijn de zogenoemde natuurkampeerterreinen volop in het nieuws vanwege de opvallend toegenomen interesse in kamperen midden in de natuur.

In 2013 waren er op de 137 natuurkampeerterreinen in Nederland zo’n 500.000 overnachtingen. Dat is een toename van 12% ten opzichte van 2012. Veel mensen gaan in deze drukke tijden graag terug naar de natuur om te ontspannen en om hun kinderen vrij te laten buitenspelen.

Op kleine campings zijn de voorzieningen beperkt en de auto mag niet naast de tent staan. Camping Zegenoord in Loenen op de Veluwe heeft zelfs geen aansluiting op het elektriciteitsnet: ’s avonds gaan de olielampen aan, meldt NOS.

Puur kamperen

Maar de camping is met de tijd meegegaan: er is wifi en via de zonnepanelen kan ook de elektrische fiets worden opgeladen. Vroeger was dat anders. Toen waren er op natuurkampeerterreinen niet meer dan een toilet en een wastafel met koud water.

Zo spartaans zijn de campings niet meer, al zijn de voorzieningen beperkt, en dat verklaart de gestage groei. Maar de belangrijkste reden voor mensen om voor puur kamperen te kiezen is de rust.