Nieuws
969690
Nieuws

Zeeuwse Zoutelande favoriete kampeerbestemming

Het Zeeuwse Zoutelande blijkt de Nederlandse kampeerplek bij uitstek. De kustplaats stond dit jaar met goud, zilver en brons op het erepodium van beste kampeeraccommodaties tijdens de Zoover Awards 2014.

Minicamping Boogaard, minicamping De Visser en camping Janse domineren dit jaar in deze volgorde de top 3 van de best gewaardeerde kampeerplekken van Nederland. Deze drie campings behoren al langer tot de absolute top. Boogaard werd ook in 2011 al eerste, De Visser won in 2012 en Janse in 2013.

Marthijn Tabak, woordvoerder van Zoover, licht toe: „Zeeland is in trek, daar is geen twijfel over mogelijk. De provincie domineert de top 5 van de 25 awardwinnende kampeerplekken in ons land. Het blijken juist de kleinschalige campings te zijn die enorm worden gewaardeerd.” Dit komt overeen met een eerder gesignaleerde trend dat men op zoek is naar rust. Nederlanders willen af van het massale, soms zelfs helemaal terug naar de basis.

Bijbehorende gemakken

„Over het algemeen verlangen kampeerders een veilig onderkomen en een persoonlijke benadering van de campingeigenaren. Dit geeft hun een gevoel van ’thuis’. Maar dan wel graag met alle bijbehorende gemakken. ” Dan heeft Tabak het niet over het zelf doen van de vaat, want dit ervaart men over het algemeen niet als een ongemak.

„Wifi bijvoorbeeld is echter veelal wel een vereiste. We hebben er een onderzoekje op losgelaten en Het blijkt dat 76 procent liever niet zonder internetverbinding kampeert.” Ook worden er steeds vaker luxe, al gereedstaande tenten, caravans of campers geboekt. „Maar dan wel graag op een minicamping!”

Na Zeeland ’slaat men graag een kamp op’ in Noord-Brabant, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Ook Zuid-Holland en Friesland vallen in de prijzen.