Nieuws/Binnenland
970754790
Binnenland

Politie: stop met bedreigen rijschoolhouder

ZOETERMEER - De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op Twitter wijst de politie erop dat sociale media op bedreigingen worden gemonitord. Hou het hoofd koel, vraagt de politie. „Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee.”

De politie reageert op de kwestie van de rijschoolhouder Ferry Aalbregt, die plots failliet bleek waardoor veel commotie ontstond. Bij de politie hebben zich honderden gedupeerden gemeld die claimen nog geld van de man te krijgen. De politie is samen met het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool.

Op sociale media wordt flink gescholden op de man. Eerder zei Aalbregt dat zijn personeel is bedreigd en dat hij zelf kogels in zijn brievenbus heeft gevonden.

’Oog voor gedupeerden’

De politie benadrukt in een aanvullende tweet „zeker oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden en de gevoelens te begrijpen. We willen dat niet afdoen, echter moeten we wel een grens trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen. De recherche buigt zich reeds over de gehele zaak.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd