Nieuws/Buitenland
971621101
Buitenland

’Medewerker Walmart’ schiet in het rond in Virginia: meerdere doden en gewonden

CHESAPEAKE - Bij de schietpartij in een Walmart-winkel in de Amerikaanse staat Virginia zijn zes slachtoffers overleden, meldt de politie. Ook de vermoedelijke schutter kwam om het leven. Hoeveel gewonden er exact vielen is nog niet duidelijk.

Dinsdagavond rond 22.15 uur lokale tijd reageerde de lokale politie op een melding van een „active shooting” in een Walmart-vestiging in Chesapeake, een stad van ongeveer 200.000 inwoners in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Virginia. Ter plaatse troffen ze „meerdere doden en gewonden” aan, aldus politiewoordvoerder Leo Kosinski al in een korte persconferentie.

De politie gaat uit van één schutter, wiens naam nog niet is vrijgegeven. Het zou gaan om een (voormalige) manager van de lokale Walmart, die tijdens een pauze in de kantine zijn collega’s onder vuur nam. Zijn lichaam is aangetroffen in het gebouw. Mogelijk schoot hij zichzelf na de feiten dood, al kon de politie dat nog niet bevestigen.

Louise Lucas, senator van Virginia, heeft intussen gereageerd op Twitter. „Mijn hart is gebroken”, schrijft ze onder meer. „Ik zal niet rusten voor we oplossingen hebben gevonden om een einde te maken aan deze epidemie van wapengeweld in ons land die al zo veel levens heeft geëist.”

Biden

President Joe Biden heeft de jongste grote schietpartij betreurd als „weer een afgrijselijke zinloze daad van geweld en bij meer tafels in het land zullen deze Thanksgiving (donderdag) lege stoelen staan.” Biden drong opnieuw aan op meer actie tegen het bezit van vuurwapens.